La Torre Malla, un negoci familiar

La Torre Malla procedeix de mans de pagès des de fa molts anys. Peró no es fins el 1952 que la nostra famíla es va instal·lar a la Torre Malla començant amb bestiar, patates i mongetes.
Actualment només ens dediquem al conreu de l’horta i el cereal. Un dels últims productes incorporats va ser el calçot l’any 1995 convertint-nos així en un dels primers productors del Vallès.
La nostra família ja porta tres generacions a la Torre d’en Malla produïnt aliments tradicionals d’alta qualitat.

La Torre d’en Malla. L’edifici

Edifici de planta quadrangular amb dues torres de defensa avançades, una finestra gòtica biforada i dos portals dovellats. L’edificació actual, per la seva estructura, correspon a l’època gòtica. Està documentada del segle X i presideix l’espai natural més important de Parets, dins l’àmbit de Gallecs, amb la presència d’un bosc i camps de conreu. A mitjan s. XVI va rebre el seu nom actual.

La Torre d’en Malla. Història

S’han trobat restes possiblement romanes al seu terme. Es creu que la Torre de Malla va ser una vil·la romana anomenada Villa Alzar, que defensava l’encreuament de la Via Augusta que anava a Martorell amb la via romana de Barcelona a Vic, passant per Caldes de Montbui. La seva funció principal era la defensa del camí i dels vianants i la secundària, l’explotació agrícola, adjudicada a un general retirat del exèrcit romà i des de llavors passant de propietari en propietari fins el dia d’avuí.